Naša priča

 Caribou Coffee je američki lanac kafeterija, globalno zastupljen po franšiznom modelu sa oko 700 poslovnica u 15 država na tri kontinenta.
Uz vrlo ukusnu hranu, Caribou Coffee poslužuje isključivo 100% Arabica kafu poznatu po njenim zdravim svojstvima, a koja se uzgaja na visokim nadmorskim visinama. Kompanija je osnovana u Edini (Savezna država Minnessota), 1992. godine. Kompanija zapošljava više od 1.200 ljudi, a posluje pod pokroviteljstvom njemačke grupacije JAB Holding.
Caribou Coffee u svojoj ponudi nudi jedan sasvim novi koncept toplih, hladnih i blendiranih pića koja su napravljenja po jedinstvenoj recepturi. Uz pića, u ponudi se nalaze i razni ukusni sendviči, kroasani, torte, kolači, sokovi, ali i kafa u zrnu koju ljubitelji čiste Arabice mogu kupiti za pripremu u  vlastitiom domu.
Od ukupne svjetske proizvodnje kafe, koristi se samo 1% najboljih zrna. Zbog ove i drugih prednosti kao što su Rainforest Alliance certifikat – standard koji garantuje ekološku i socijalnu zaštitu farmi i farmera, Caribou Coffee je jedini tevrste u Bosni i Hercegovini. Caribou Coffee koristi isključivo pravu čokoladu, a poznat je i po raznovrsnim nikokaloričnim i zdravim vrstama mlijeka kao što su bademovo, kokosovo, bez laktoze, malomasno i sojino. Svi sirupi i umaci koji se upotrebaljavaju su vegan friendly.
Zrna kafe koje se koriste u proizvodnji su blend komponenta iz 8 različitih zemalja: Etiopija, Kenija, Sumatra, Vijetnam, Brazil, Kolumbija, Guatemala, Kosta Rika.
 
Kontinenta
Država
Poslovnica

Posjetite nas

Baščaršija

 Baščaršija 18, Sarajevo 71000

Marijin Dvor

Herceg Stjepana 2, Sarajevo 71000

Bristol

Fra Filipa Lastrića 2, Sarajevo 71000

Ilidža

Dr. Mustafe Pintola 7/1, Sarajevo

Visoko

Dr. Džananovića 2, Visoko 71300

Visoko Piramide

Ravne 2, Visoko 71300

Ilidža

Dr. Mustafe Pintola 7/1, Sarajevo

Visoko

Dr. Džananovića 2, Visoko 71300

Visoko Piramide

Ravne 2, Visoko 71300